Aambeien

Aambeien zijn opgezwollen bloedvaten bij de anus. Eén op de drie Nederlanders heeft aambeien. Niet iedereen heeft er last van, maar het kan als heel vervelend worden ervaren. Gelukkig is er tegenwoordig veel aan aambeien te doen.

Rond de anus zitten zwellichamen (weefsels met bloedvaten) die na het toiletbezoek opzwellen om de anus lek- en luchtdicht af te sluiten. Op die manier kan er niet zomaar vocht of gas uit de anus lekken. Door te hoge druk of te veel druk op deze zwellichamen kunnen ze uitzakken. Op dat moment worden ze aambeien genoemd. Aambeien zijn een beetje te vergelijken met spataderen, alleen zitten ze op een vervelende plek. In de volksmond is er sprake van aambeien op het moment dat de aambeien dusdanig gezwollen en geïrriteerd zijn dat ze klachten veroorzaken. (bron: aambeien.nl)

 

Op een natuurlijke manier van je aambeien af

Persen is nu net wat je niet moet doen bij aambeien. De toiletkruk is bijzonder geschikt, omdat het de pijn vermindert en vaak al afdoende is om van de aambeien af te komen.

De toiletkruk helpt je namelijk om  gehurkt te zitten. Klik hier voor meer informatie over de werking van de toiletkruk >>>